Băsescu i-a cerut lui Sarkozy "să încerce să oprească" expulzările romilor

Preşedintele român, Traian Băsescu, a declarat miercuri că i-a cerut omologului său francez, Nicolas Sarkozy, în timpul Consiliului european de joi, "să încerce să oprească" expulzările romilor români, dar a adăugat că nu a primit nici un "răspuns clar".

45 afișări
Imaginea articolului Băsescu i-a cerut lui Sarkozy "să încerce să oprească" expulzările romilor

Băsescu i-a cerut lui Sarkozy "să încerce să oprească" expulzările romilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Da, i-am cerut preşedintelui Sarkozy să încerce să oprească procesul de expulzări", în timpul ultimului Consiliu european, a declarat Băsescu în cadrul unei întrevederi cu presa străină, la Bucureşti.

"Răspunsul nu a fost clar, dar vom discuta despre acest lucru când ne vom vedea. Trebuie să avem o întrevedere în săptămânile care urmează", a adăugat el, precizând că nu a fost fixată o dată.

Întrebat despre tonalitatea discuţiilor cu Nicolas Sarkozy după o serie de fotografii care îi arătau pe cei doi lideri gesticulând în timpul Consiliului european, Băsescu a insistat asupra prieteniei pe care o are cu preşedintele francez.

"Am avut o discuţie extrem de amicală. Probabil că amândoi gesticulăm mult atunci când vorbim", a glumit el.

Relaţiile dintre România şi Franţa sunt tensionate după înăsprirea politicii franceze faţă de romii din Europa de Est, la sfârşitul lui iulie, care s-a tradus prin desfiinţarea accelerată a taberelor şi repatrierea a sute de romi în România şi Bulgaria.

După o serie de schimburi de replici, cele două ţări au decis la 9 septembrie să "pună capăt polemicii sterile" şi să coopereze mai bine pentru ameliorarea condiţiilor de viaţă ale acestei minorităţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici