Băsescu transmite condoleanţe preşedintelui Rusiei, în urma accidentului aviatic din Kazan

Preşedintele Traian Băsescu, a transmis, luni, un mesaj de condoleanţe preşedintelui Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, în urma tragicului accident produs pe Aeroportul din Kazan în urma căruia 50 de cetăţeni ai Federaţiei Ruse şi-au pierdut viaţa.

230 afișări
Imaginea articolului Băsescu transmite condoleanţe preşedintelui Rusiei, în urma accidentului aviatic din Kazan

Traian Basescu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Am aflat cu regret vestea despre tragicul accident produs în seara zilei de 17 noiembrie a.c. pe Aeroportul din Kazan în urma căruia 50 de cetăţeni ai Federaţiei Ruse şi-au pierdut viaţa. În aceste clipe de grea încercare, doresc să transmit, în numele poporului român, cât şi al meu personal, solidaritatea noastră cu dumneavoastră şi cu rudele îndurerate ale victimelor", se arată în mesajul transmis de preşedintele României omologului rus, potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Şeful statului transmite preşedintelui Federaţiei Ruse "sincere condoleanţe şi asigurarea întregii compasiuni, faţă de cetăţenii Federaţiei Ruse afectaţi de acest eveniment dramatic".

Cel puţin 50 de persoane au murit după ce un avion de pasageri s-a prăbuşit duminică în apropierea oraşului rus Kazan.

Avionul, de tip Boeing 737, efectua o cursă internă şi decolase de la Moscova.

Aeronava s-a prăbuşit înainte de aterizarea pe aeroportul din Kazan, situat în centrul ţării.

"Un Boeing 737 care decolase de la Moscova s-a prăbuşit la aterizarea pe aeroportul din Kazan şi a explodat", a comunicat Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă.

Printre victime s-a aflat şi unul dintre cei doi fii ai preşedintelui republicii ruse Tatarstan, Irek Minnihanov, în vârstă de 23 de ani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici