Bashar Al-Assad a ratificat o serie de legi împotriva celor care doresc schimbarea regimului

Preşedintele sirian Bashar al-Assad a ratificat, luni, trei legi care condamnă la ani grei de închisoare pe cei care comit acte de "terorism" ce vizează schimbarea regimului, a anunţat agenţia oficială Sana.

241 afișări
Imaginea articolului Bashar Al-Assad a ratificat o serie de legi împotriva celor care doresc schimbarea regimului

Bashar Al-Assad (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cei care formează, conduc şi sunt membri ai unei grupări teroriste riscă între 10 şi 20 de ani de muncă forţată, dar pedeapsa poate fi mai severă dacă scopul este de a schimba regimul sau natura statului", potrivit acestor texte aprobate joi de Parlament.

"Dacă aceste acte provoacă moarte sau handicap victimelor, pot fi pronunţate sentinţe la moarte", precizează textul.

De altfel, "finanţarea terorismului, adică orice acţiune care vizează colectarea, furnizarea directă sau indirectă de bani, arme, muniţie, explozibili, mijloace de comunicaţie, informaţii care pot fi utilizate în acţiuni teroriste sunt pasibile de pedepse de la 15 la 20 de ani de închisoare".

Cea mai mică pedeapsă, de cinci ani de închisoare, se referă la acte care nu se soldează cu pagube materiale.

O altă lege prevede că un funcţionar poate fi concediat dacă este găsit vinovat de un tribunal "de implicare directă sau indirectă într-o acţiune teroristă sau dacă oferă sprijin material sau moral unei grupări teroriste".

În fine, o a treia lege condamnă "de la 10 la 20 de ani de muncă forţată" şi la "amendă pe autorii răpirilor în scopul răscumpărării".

Sprijinit de o parte din populaţie, Assad nu recunoaşte revoltele şi afirmă că se luptă cu "grupări teroriste". El a acuzat statele occidentale că sprijină militar "pe sub mână" rebeliunea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici