Bashar Al-Assad: Administraţia de tranziţie din Siria va include forţe loiale şi membri ai opoziţiei

Administraţia de tranziţie din Siria trebuie să includă atât forţe loiale actulului guvern, cât şi forţe politice independente şi reprezentanţi ai opoziţiei, afirmă preşedintele sirian, Bashar al-Assad, într-un interviu acordat agenţiei Sputnik.

939 afișări
Imaginea articolului Bashar Al-Assad: Administraţia de tranziţie din Siria va include forţe loiale şi membri ai opoziţiei

Bashar Al-Assad: Administraţia de tranziţie din Siria va include forţe loiale şi membri ai opoziţiei (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

"Obiectivul negocierilor de la Geneva este stabilirea formatului viitoarei administraţii, prin dialogul intrasirian", afirmă Bashar al-Assad.

"Este logic ca forţele politice independente să fie reprezentate, la fel şi cele ale opoziţiei şi cele loiale guvernului actual", a subliniat controversatul lider de la Damasc.

"Încă nu am ajuns la un acord definitiv, deoarece unele grupuri politice siriene nu au fost de acord cu acest principiu. Alte părţi au fost de acord; vom anunţa cum va fi implementat în practică atunci când vom fi de acord cu toţii", a explicat Bashar al-Assad.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici