Bashar al-Assad, după atentatele din Paris: Franţa a ajuns pentru scurt timp în situaţia cu care Siria se confruntă de 5 ani. Politica franceză a contribuit la expansiunea terorismului

Franţa s-a confruntat vineri seară cu situaţia prin care Siria trece de cinci ani, a reacţionat preşedintele sirian, Bashar al-Assad, la atentatele din Paris. Politica Franţei în Orientul Mijlociu a contribuit la expansiunea terorismului, mai susţine preşedintele sirian, potrivit site-ului publicaţiei franceze Le Figaro.

10964 afișări
Imaginea articolului Bashar al-Assad, după atentatele din Paris: Franţa a ajuns pentru scurt timp în situaţia cu care Siria se confruntă de 5 ani. Politica franceză a contribuit la expansiunea terorismului

Bashar al-Assad, după atentatele din Paris: Franţa a ajuns pentru scurt timp în situaţia cu care Siria se confruntă de 5 ani

"Franţa a descoperit vineri seară o situaţie cu care Siria se confruntă de cinci ani", a declarat liderul regimului de la Damasc, contestat puternic de Administraţia Francois Hollande.

"Politicile eronate adoptate de ţările occidentale, în special de Franţa, în regiunea (Orientului Mijlociu) au contribuit la expansiunea terorismului", a mai declarat Bashar al-Assad, sâmbătă, citat de agenţia oficială siriană Sana.

Franţa a început o campanie militară împotriva militanţilor organizaţiei teroriste Stat Islamic (SI) în Siria la sfârşitul lunii septembrie. Preşedintele francez, Francois Hollande, a criticat în nenumărate rânduri, politica dusă de regimul Bashar al-Assad, susţinând că plecarea acestuia de la conducerea Siriei ar putea pune capăt războiului civil din ţară, în care sunt implicate şi organizaţii teroriste.

Instabilitatea din Siria a determinat emigrarea a zeci de mii de cetăţeni sirieni care s-au îndreptat spre Europa pentru a solicita azil, determinând o criză a migraţiei fără precedent pe continentul european.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeste 250.000 de morţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici