Bashar al-Assad nu are intenţia de a preda armele chimice din Siria, susţine John Kerry

Secretarul de Stat american, John Kerry, a declarat, luni, la Londra că arsenalul chimic al Siriei este controlat de trei lideri, printre care şi preşedintele Bashar al-Assad, care nu are nici intenţia, nici puterea de a-l preda comunităţii internaţionale.

410 afișări
Imaginea articolului Bashar al-Assad nu are intenţia de a preda armele chimice din Siria, susţine John Kerry

Bashar al-Assad nu are intenţia de a preda armele chimice din Siria, susţine John Kerry (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Armele chimice din Siria pe care le supraveghem în prezent se află sub controlul unei reţele foarte strânse din cadrul regimului sirian. Bashar al-Assad, fratele său Maher al-Assad şi un general sunt cele trei persoane care deţin controlul asupra deplasărilor şi folosirii armelor chimice", a afirmat el.

"Nu avem îndoieli privind lanţul de responsabilităţi", a adăugat Kerry.

Întrebat referitor la ce ar putea face Guvernul sirian pentru a evita eventualele atacuri din partea Statelor Unite, şeful diplomaţiei americane a răspuns: "Bineînţeles că el (Bashar al-Assad) ar putea preda integral comunităţii internaţionale arsenalul său chimic, săptămâna următoare, fără întârziere (...). Însă el nu este pregătit s-o facă şi nu poate", a adăugat secretarul de Stat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici