Bashar al-Assad: Siria poartă o bătălie "crucială" pentru destinul său

Preşedintele sirian Bashar al-Assad a declarat miercuri că armata poartă o bătălie "crucială" pentru destinul ţării, într-un discurs publicat de agenţia oficială Sana cu ocazia celei de a 67-a aniversări a forţelor armate siriene.

478 afișări
Imaginea articolului Bashar al-Assad: Siria poartă o bătălie "crucială" pentru destinul său

Bashar al-Assad: Siria poartă o bătălie "crucială" pentru destinul său (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

"Armata poartă o bătălie eroică (...) şi crucială (...), de care depinde destinul poporului şi naţiunii noastre, deoarece inamicul se află în prezent printre noi, utilizând agenţi din interior ca mijloc pentru destabilizarea patriei, securităţii cetăţeanului şi continuarea epuizării resurselor noastre economice şi ştiinţifice", afirmă al-Assad.

"Ei au vrut să confişte poporului decizia sa (...), dar au fost surprinşi să vadă (că) acest popor mândru face faţă planurilor lor şi le zădărniceşte", continuă acesta.

"Voi, oameni ai patriei, aţi participat la epopeile cele mai minunate (...) şi aţi arătat bandelor teroriste, opunându-vă războiului dus împotriva ţării noastre, că aveţi o voinţă de fier şi o conştiinţă vie", adaugă al-Assad adresându-se militarilor.

"Voi, oameni ai onoarei şi demnităţii (...), fiţi pregătiţi mereu (pentru acţiune), pentru ca forţele noastre armate să rămână armătura patriei", continuă el.

Regimul preşedintelui Bashar al-Assad nu recunoaşte amploarea revoluţiei populare care a izbucnit în martie 2011 în Siria. El îi califică pe opozanţi şi pe combatanţii rebeli din cadrul Armatei Siriene Libere (ASL) drept "grupări teroriste înarmate" aflate în solda străinătăţii, pe care le acuză că vor să "semene haosul".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici