Bătăi ca în filme împotriva restricţiilor. A cincea zi de proteste la Belgrad, sârbii vor să trăiască într-o ţară liberă

  • Protestele au continuat la Belgrad în faţa Televiziunii Naţionale
  • Sârbii spun că presa este aservită politic
  • După protestul violent de sâmbătă 71 de persoane au fost arestate
  • Valentina: Mulţi oameni nu ştiu ce se întâmplă cu adevărat aici
  • Aleksandar: Trebuie să avem democraţie în ţara noastră
10021 afișări

A a V-a zi de proteste în Belgrad. Sârbii au mers de data aceasta, într-un mars paşnic, în faţa Televiziunii Naţionale. Protestatarii vor sa tragă un semnal de alarmă şi spun că presa este aservită preşedintelui si guvernului. Mai mult, maifestanţii au vrut să arate încă o dată că violenţele din seara precedentă au fost generate de provocatori.

Sâmbătă seara a fost nevoie de intervenţia în forţă a poliţiei după ce membrii galeriilor Steaua Roşie Belgrad şi Partizan Belgrad au rupt gardul din faţa Parlamentului şi au aruncat cu bucăţi de pavaj şi petarde spre forţele de ordine. Valentina şi Alexandru au venit din nou la proteste şi spun că nu vor renunţa până când nu va exista o schimbare.

”Ei fac lucrurile să arate ca şi cum ar fi huligani. Dar vedeţi că nu suntem. Tinerii nu vor să trăiască aici. Poate că sunt bunici care se uită la televiziunile lui Vucic în fiecare zi şi îi ascultă minciunile, poate cred că este salvatorul nostru dar nu este”, a comunicat o localnică.

 ”Scopul Guvernului este să cenzureze această manifestare pentru că absolut totul în Serbia este cenzurat. Nu avem ştiri libere, presă liberă”, a precizat unul dintre protestatari, Aleksandar Avramovic.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici