Bătaie între libanezi şi poliţişti pe străzile din Beirut, în urma exploziei din port

  • Libanezii au luat cu asalt străzile şi clădirile Guvernului din centrul Beirutului.
  • Furia şi disperarea au pornit o adevărată luptă între ei şi poliţişti.
  • Oamenii acuză Guvernul de corupţie şi cred că acesta este principalul motiv pentru situaţia actuală.
1189 afișări

În urma exploziei din portul Beirut, libanezii au luat cu asalt străzile pentru a protesta împotriva guvernului.

Protestatarii s-au încăierat cu poliţiştii şi zeci de manifestanţi au fost atacaţi cu gaz lacrimogen, relatează BBC.

Libanezii sunt furioşi şi dau vina pe guvern, afirmând că liderii sunt corupţi, acesta fiind un principal motiv pentru explozia din port.

Furia şi disperarea i-a făcut pe oameni să ajungă până la clădirile Guvernului din zona centrală a Beirutului, acolo unde au pornit o adevărată luptă cu poliţiştii, relatează Associated Press.

Dezastrul provocat de explozie şi imaginile apocaliptice cu Beirutul în urma undei de şoc sunt amplificate de ura şi mâhnirea libanezilor care se simt abandonaţi.

Oamenii se confruntau deja cu criza economică şi pandemia de coronavirus, iar explozia din port a fost ultimul lucru pe care îl mai puteau îndura.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici