Batalion american comandat de români, în Afganistan

Batalionul 1, Regimentul 4 Infanterie, se pregăteşte pentru a noua oară pentru o mobilizare în Afganistan, împreună cu partenerii din cadrul unui batalion de infanterie al Forţelor Terestre române, sub comanda strategică a unui ofiţer român, relatează Army Times, în ediţia electronică.

177 afișări
Imaginea articolului Batalion american comandat de români, în Afganistan

Batalion american comandat de români, în Afganistan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Batalionul american, o unitate de infanterie grea, care are ca misiune sprijinirea Centrului Multinaţional de pregătire comună (JMTC) din Hohenfels (Germania) a sprijinit Forţa Internaţională de Asistenţă pentru Securitate încă din 2005 alternând rotaţia unităţilor din Afganistan, potrivit căpitanului Caleb Hyler, comandantul companiei Bravo.

JMTC, din cadrul comandamentului multinaţional de pregătire al armatei americane în Europa, pregăteşte parteneri americani, forţe multinaţionale şi trupe NATO pentru misiuni din diferite părţi ale lumii. Până în prezent, peste 1.200 de militari au colaborat cu trupele române în Afghanistan.

Potrivit maiorului Greg Cannata, observator în cadrul JMTC, revenit de curând din Afganistan, trupele române sunt de regulă batalioane mecanizate sau de vânători de munte. Unitatea română care se pregăteşte de mobilizare în 2010 este batalionul 33 Vânători de munte, care a acţionat în Afganistan în 2007.

"Din câte am văzut, (românii) sunt cu siguranţă pe calea cea bună", în ceea ce priveşte atingerea standardelor de pregătire şi acţiune ale NATO, a apreciat Cannata.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici