Bătrâni care mergeau în croaziere de lux, folosiţi drept cărăuşi de droguri

Poliţia spaniolă a desfiinţat o reţea de traficanţi de droguri care foloseau bătrânii să transporte droguri, trimiţându-i în croazieră pe vapoare de lux până în America Latină.

326 afișări
Imaginea articolului Bătrâni care mergeau în croaziere de lux, folosiţi drept cărăuşi de droguri

Bătrâni care mergeau în croaziere de lux, folosiţi drept cărăuşi de droguri (Imagine: Mediafax Foto)

"Este vorba de o metodă inovatoare pentru a introduce drogurile în Spania", au declarat, miercuri, poliţiştii spanioli, care au anunţat că au desfinţat o reţea de traficanţi care foloseau această metodă pentru a introduce în Spania în special cocaina.

Din această organizaţie "perfect structurată" făceau parte şi persoane de vârsta a treia. Traficanţii le cereau să plece în croaziere transatlantice pentru a se aproviziona în America Latină.

Aceşti cărăuşi profitau de escale în porturile braziliene pentru a procura cocaina şi a o aduce la bord, a explicat poliţia spaniolă într-un comunicat.

Aceşti seniori erau simpli turişti şi nu puteau să trezească nicio suspiciune echipajului.

Poliţia a reuşit să identifice doi dintre aceşti cărăuşi pe un vapor şi să îi prindă în momentul în care încercau să ia drogurile în portul Cadix (sud).

Cărăuşii transportau 27 de kilograme de cocaină cu un nivel ridicat de puritate. În timpul aceleiaşi operaţiuni, şeful organizaţiei a fost arestat înante să poată fugi în Brazilia. În total au fost arestate nouă persoane.

Traficanţii au dat dovadă de o imaginaţie debordantă pentru a introduce cocaina în Spania, principala poartă de intrare în Europa a acestui drog, precum şi pentru haşişul nord-african.

Poliţia a arestat recent un chilian cu un picior fracturat al cărui ghips era din cocaină şi a interceptat un pachet din Venezuela care conţinea un serviciu de veselă încrustat cu cocaină.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici