BBC: Atmosferă de carnaval în centrul oraşului Cairo, unde protestatarii s-au instalat în corturi - VIDEO

Numeroşi protestatari s-au instalat de o săptămână în corturi în Piaţa Tahrir din centrul oraşului Cairo, unde atmosfera pare a fi una de "carnaval", comentează BBC News online.

44 afișări
Imaginea articolului BBC: Atmosferă de carnaval în centrul oraşului Cairo, unde protestatarii s-au instalat în corturi - VIDEO

BBC: Atmosferă de carnaval în centrul oraşului Cairo, unde protestatarii s-au instalat în corturi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Dormim patru ore pe noapte şi când ne trezim protestăm din nou", afirmă Samah al-Dweih, unul dintre miile de protestatari instalaţi în faţa sediului Guvernului din Cairo.

"Nu ştiu cât vom putea continua. Dar vom pleca doar dacă Mubarak demisionează. Eu sunt pregătit să stau mult timp. Şi toţi vrem acelaşi lucru", a spus el.

Magazinele şi restaurantele din zonă sunt închise, dar unii comercianţi au instalat tarabe unde vând produse alimentare pentru demonstranţi.

Protestatarii au alimente şi sticle cu apă, iar multe familii se simt ca la picnic, atmosfera fiind "una de carnaval", notează BBC News online.

Numeroase străzi din jurul Pieţei Tahrir sunt blocate de forţele de ordine, iar mulţi egipteni nu pot participa la manifestaţii de teamă ca locuinţele să nu fie vizate de spărgători în lipsa lor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici