Belarus a deschis dosar penal împotriva oficialilor letoni care au schimbat steagul de stat bielorus cu cel al opoziţiei

  • Ministrului leton de Externe şi primarul din Riga au înlocuit steagul de stat bielorus cu cel al opoziţiei.
  • Aceştia au acţionat ca răspuns după aterizarea forţată la Minsk a unui avion de pasageri Ryanair pentru a-l reţine pe jurnalistul Roman Protasevich.
  • Minsk ar fi trebuit să găzduiască Campionatul Mondial de Hochei pe gheaţă împreună cu Riga.
1892 afișări
Imaginea articolului Belarus a deschis dosar penal împotriva oficialilor letoni care au schimbat steagul de stat bielorus cu cel al opoziţiei

Foto: Profimedia

Belarus a deschis vineri un dosar penal împotriva ministrului leton de Externe, Edgars Rinkevics, şi a primarului din Riga, Martins Stakis, după ce aceştia au înlocuit steagul de stat bielorus cu cel al opoziţiei, a raportat Belta, citată de Reuters.
 
Cei doi oficiali letoni au arborat, luni, steagul roşu şi alb, acum simbolul opoziţiei din Belarus, în centrul capitalei letone în timpul Campionatului Mondial de Hochei pe gheaţă. Aceştia au acţionat ca răspuns după aterizarea forţată la Minsk a unui avion de pasageri Ryanair pentru a-l reţine pe jurnalistul disident Roman Protasevich.
 
Andrei Shved, procurorul general al Belarusului, a declarat că Rinkevics şi Stakis au fost acuzaţi că au alimentat „duşmănia naţională” prin eliminarea drapelului de stat al ţării.
 
Rinkevics a scris pe Twitter că mişcarea din Belarus „arată disperare şi nebunia provocată de Lukaşenko”.
 
"Dacă discutăm despre activităţi infracţionale, îi ofer domnului Lukaşenko posibilitatea să caute dreptate la Tribunalul de la Haga,” a scris şi Stakis pe Twitter.
 
Minsk ar fi trebuit să găzduiască Campionatul Mondial de Hochei pe gheaţă împreună cu Riga, dar i s-a luat acest drept după alegerile prezidenţiale din Belarus, din august 2020, şi a pandemiei de coronavirus.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici