Ben Laden a apelat în 2000 la un consilier yemenit pentru a-i găsi o soţie

Liderul reţelei teroriste al-Qaida, Osama ben Laden, a apelat în 2000 la cei mai apropiaţi consilieri pentru a-i găsi o soţie, când a decis să se căsătorească pentru a cincea oară, preferând o femeie din Yemen pentru a consolida relaţia cu această ţară, scrie The Sunday Times.

16 afișări
Imaginea articolului Ben Laden a apelat în 2000 la un consilier yemenit pentru a-i găsi o soţie

Ben Laden a apelat în 2000 la un consilier yemenit pentru a-i găsi o soţie (Imagine: Mediafax Foto)

"Ea trebuia să fie credincioasă, ascultătoare, generoasă, bine crescută, tăcută, calmă şi destul de tânără pentru a nu fi geloasă faţă de celelalte soţii" (ale lui ben Laden), a declarat şeicul Rashad Mohammed Saeed Ismael, unul dintre consilierii yemeniţi care au primit această misiune.

"Din gelozie, numeroase soţii tind să rivalizeze şi ajung să se certe, iar ben Laden nu a vrut ca noua sa nevastă să se implice în astfel de probleme", a adăugat el.

Consilierul, cunoscut şi drept Abu al-Fida, a crezut că Amal al-Sadah, în vârstă de 18 ani, originară din oraşul Ibb, ar fi nevasta perfectă pentru liderul reţelei al-Qaida, care avea 43 de ani în acea perioadă. "Era potrivită din toate punctele de vedere", a precizat Fida, într-un interviu în care descrie misiunea de "peţitor" primită în 2000.

El a afirmat că nevasta pe care a ales-o se află încă împreună cu Osama ben Laden.

Fida a discutat cu familia fetei cu un an înainte de atacurile teroriste de la 11 septembrie din Statelor Unite. "Le-am spus că Osama ben Laden îşi caută o nevastă", a precizat el, adăugând că i-a asigurat pe părinţi că ben Laden "este cunoscut pentru pioşenia, modestia, credinţa sa puternică, generozitatea şi bunătatea sa (...) şi că va fi un soţ bun".

Când a fost de acord cu căsătoria, tatăl fetei i-a permis lui Fida să o ducă în Afganistan. Pregătirile au durat două săptămâni şi s-au desfăşurat conform indicaţiilor lui ben Laden, care a trimis 5.000 de dolari (circa 3.500 de euro), o sumă foarte mare în Yemen, pentru a-i cumpăra bijuterii şi haine.

Ceremonia a fost oficiată de Mustafa Abu al-Yazid, în acea perioadă resposabil cu gestionarea fondurilor reţelei al-Qaida, cunoscut sub numele de Sheikh Saeed al-Masri. După atentatele de la 11 septembrie, Amal a născut o fetiţă, la câteva zile de la comiterea atentatelor la New York şi la Washington.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici