Ben Laden revendică tentativa de atac din ziua de Crăciun - VIDEO

Liderul al-Qaida, Osama ben Laden, afirmă, într-o înregistrare difuzată duminică de Al-Jazeera şi adresată "către Obama", că "mesajul transmis" de nigerianul suspectat pentru tentativa de atac din ziua de Crăciun "confirmă mesajele transmise de eroii de la 11 septembrie".

35 afișări
Imaginea articolului Ben Laden revendică tentativa de atac din ziua de Crăciun - VIDEO

Ben Laden revendică tentativa de atac din ziua de Crăciun (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Din partea lui Osama către Obama: mesajul transmis de eroul Umar Farouk (Abudlmutallab) confirmă mesajele precedente transmise de eroii de la 11 septembrie şi cele care au urmat", se arată în înregistrarea audio difuzată duminică de canalul de televiziune al-Jazeera şi atribuită liderului al-Qaida.

"Atacurile noastre împotriva voastră vor continua cât timp va continua sprijinul vostru pentru israelieni", a spus el, adresându-se Statelor Unite.

Conform înregistrării, ben Laden a afirmat că "Statele Unite nu vor cunoaşte securitatea până când aceasta nu va fi instaurată în Palestina", adăugând: "Este nedrept ca voi să aveţi o viaţă liniştită în timp ce fraţii noştri din Gaza trăiesc în cele mai proaste condiţii".

Nigerianul Umar Farouk Abdulmutallab este acuzat că a încercat, la 25 decembrie 2009, să arunce în aer un avion de linie, care efectua o cursă între Amsterdam şi Detroit.

Înregistrarea difuzată de Al-Jazeera este primul mesaj al liderului al-Qaida dat publicităţii după data de 29 septembrie 2009. Al-Qaida din Peninsula Arabă, creată în urma fuziunii aripilor saudită şi yemenită ale reţelei, a revendicat la 28 decembrie atacul eşuat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici