Benjamin Netanyahu a discutat cu Vladimir Putin despre coordonarea bilaterală în Orientul Mijlociu

  • Benjamin Netanyahu a discutat cu Vladimir Putin despre coordonarea dintre Israel şi Rusia în Orientul Mijlociu
  • Premierul Israelului: "Am discutat despre cooperarea actuală în domeniul securităţii"
  • Gabi Ashkenazi: Rusia joacă un rol esenţial pentru a opri avansarea programului nuclear iranian
1503 afișări
Imaginea articolului Benjamin Netanyahu a discutat cu Vladimir Putin despre coordonarea bilaterală în Orientul Mijlociu

Premierul în exerciţiu al Israelului, Benjamin Netanyahu, a discutat luni, prin telefon, cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, despre teme regionale şi despre măsuri de coordonare la nivel bilateral în Orientul Mijlociu.

"Premierul Benjamin Netanyahu a vorbit prin telefon cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, despre chestiuni regionale şi despre coordonarea continuă între Israel şi Rusia în contextul evoluţiilor regionale în materie de securitate", a anunţat Guvernul israelian, într-un comunicat postat pe site-ul instituţiei.

"Am discutat despre cooperarea actuală în domeniul securităţii", a declarat Benjamin Netanyahu, conform site-ului Ynetnews.com.

La rândul său, ministrul israelian de Externe, Gabi Ashkenazi, a discutat cu omologul său rus, Serghei Lavrov, subliniind că Rusia joacă un rol esenţial pentru a opri avansarea programului nuclear iranian.

Liderul suprem al Iranului, Ali Khamenei, a afirmat că Teheranul a luat "decizia finală şi ireversibilă" de a reveni la respectarea în totalitate a Acordului nuclear semnat în 2015 cu marile puteri doar dacă Statele Unite anulează sancţiunile. Însă preşedintele SUA, Joseph Biden, a declarat că sancţiunile vor fi eliminate doar dacă Iranul va reveni la respectarea în totalitate a Acordului atomic. Liderul de la Casa Albă a subliniat că Statele Unite vor să revină în Acordul nuclear iranian, însă a cerut clauze suplimentare, care să limiteze activităţile balistice iraniene şi influenţa regională a Teheranului.

Rusia oferă susţinere Administraţiei Bashar al-Assad în conflictul din Siria cu grupuri insurgente şi teroriste. Israelul efectuează frecvent raiduri aeriene în Siria, vizând poziţii militare iraniene sau transporturi de armament destinate organizaţiei şiite libaneze Hezbollah.

În ultimele săptămâni, tensiunile la frontiera dintre Israel şi Liban s-au amplificat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici