Benjamin Netanyahu a fost din nou interogat în cazul privind corupţia din telecomunicaţii

Poliţia israeliană l-a interogat pe premierul Benjamin Netanyahu, luni, într-un caz în care este implicată cea mai importantă companie de telecomunicaţii din ţară, Bezeq, a informat postul Radio Israel, citat de site-ul agenţiei de ştiri Reuters.

170 afișări
Imaginea articolului Benjamin Netanyahu a fost din nou interogat în cazul privind corupţia din telecomunicaţii

Benjamin Netanyahu a fost din nou interogat în cazul privind corupţia din telecomunicaţii

Este a doua oară în care premierul este interogat în cadrul acestei anchete. Acesta este suspectat că ar fi oferit companiei Bezeq Telecom Israel diverse beneficii din partea autorităţilor de reglementare, în schimbul unei imagini favorabile lui Benjamin Netanyahu şi soţiei sale pe un site de ştiri pe care şeful companiei de telecomunicaţii îl deţin.

Presa israeliană a relatat că soţia şi fiul lui Netanyahu vor fi interogaţi separat în ceea ce priveşte relaţia lor cu patronul companiei Bezeq şi soţia acestuia.

O înregistrare video a arătat că o maşină de poliţie a oprit în faţa reşedinţei oficiale a premierului, aflate la Ierusalim. Purtătorul de cuvânt al autorităţilor şi avocatul lui Netanyahu au refuzat să dea declaraţii.

Atât Netanyahu, cât şi compania Bezeq, neagă orice acuzaţii. Netanyahu este investigat în alte două cazuri de corupţie, fiind suspectat de luare de mită.

Este vorba despre două dosare: "Cazul 1000", în care Netanyahu este suspectat că a primit cadouri de la oameni de afaceri în schimbul promovării intereselor acestora, şi "Cazul 2000", referitor la o presupusă acţiune a premierului israelian de a ajunge la un aranjament prin care să obţină materiale media favorabile în cotidianul Yedioth Ahronoth, în schimbul unor măsuri împotriva publicaţiei concurente Israel Hayom.

Benjamin Netanyahu este o figură politică dominantă a Israelului, fiind premier din 2009. El a anunţat că vizează un al cincilea mandat în cadrul alegerilor parlamentare care vor avea loc la sfârşitul anului 2019.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici