Benjamin Netanyahu afirmă că ajutorul american pentru Israel "apără civilizaţia occidentală"

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a declarat sâmbătă că aprobarea de către Camera Reprezentanţilor a SUA a unui nou ajutor militar arată un sprijin puternic pentru Israel şi "apără civilizaţia occidentală".

544 afișări
Imaginea articolului Benjamin Netanyahu afirmă că ajutorul american pentru Israel "apără civilizaţia occidentală"

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu. Sursa foto: Mediafax Foto

"Congresul SUA tocmai a adoptat cu o majoritate covârşitoare un proiect de lege foarte apreciat privind ajutorul, care demonstrează un sprijin bipartizan puternic pentru Israel şi apără civilizaţia occidentală. Mulţumesc, prieteni, mulţumesc Americii!", a scris Benjamin Netanyahu pe platforma X.

Ministrul israelian de Externe a declarat că pachetul de asistenţă "trimite un mesaj puternic inamicilor noştri".

"Votul asupra pachetului de ajutor pentru Israel, cu un sprijin bipartizan copleşitor, dovedeşte legăturile puternice şi parteneriatul strategic dintre Israel şi SUA şi trimite un mesaj puternic duşmanilor noştri", a postat Israel Katz pe X.

Camera Reprezentanţilor a Statelor Unite a aprobat un pachet de 95 de miliarde de dolari de ajutor extern pentru Ucraina, Israel şi Taiwan, după câteva luni de impas la Capitoliu.

De asemenea, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a mulţumit Statelor Unite.

„Sunt recunoscător Camerei Reprezentanţilor a Statelor Unite, ambelor partide, şi personal preşedintelui Mike Johnson pentru decizia care menţine istoria pe drumul cel bun. Democraţia şi libertatea vor avea întotdeauna o semnificaţie globală şi nu vor eşua niciodată atâta timp cât America ajută la protejarea lor. Legea vitală de ajutorare a Statelor Unite adoptată astăzi de către Camera Reprezetanţilor va împiedica extinderea războiului, va salva mii şi mii de vieţi şi va ajuta ambele noastre naţiuni să devină mai puternice. Pacea şi securitatea echitabile pot fi obţinute doar prin forţă. Sperăm că proiectele de lege vor fi susţinute în Senat şi trimise pe biroul preşedintelui Biden. Mulţumesc, America”, scrie Volodimir Zelenski.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici