Benjamin Netanyahu, comparat cu Nicolae Ceauşescu de un fost premier israelian

Fostul premier israelian Ehud Barak l-a comparat pe Benjamin Netanyahu, actualul şef al Guvernului Israelului, cu Nicolae Ceauşescu, iar partidul Likud, condus de Netanyahu, a criticat afirmaţia lui Barak, spunând despre acesta că "delirează", relatează presa israeliană.

869 afișări
Imaginea articolului Benjamin Netanyahu, comparat cu Nicolae Ceauşescu de un fost premier israelian

Benjamin Netanyahu, comparat cu Nicolae Ceauşescu de un fost premier israelian

"Netanyahu este Ceauşescu (...) Trebuie să creăm o nouă viziune, o adevărată viziune în faţa falşilor mântuitori. Trebuie să luptăm pentru casa noastră", a declarat Barak, acuzându-l pe actualul premier israelian că "trădează oamenii pe care ar trebui să-i servească" şi "duce statul spre ruină şi apus".

Afirmaţiile făcute duminică de Barak nu au rămas fără răspuns, partidul de guvernământ, Likud, spunând că fostul premier se dovedeşte tot mai "delirant"

"Remarcile sale la adresa prim-ministrului Netanyahu sunt incitare la o crimă", mai susţine Likud.

Ehud Barak a fost premier al Israelului în perioada 1999-2001 şi ministru al Apărării timp de mai mulţi ani în Cabinetul Netanyahu.

În ultimele luni a criticat dur Guvernul şi pe premierul Netanyahu, afirmând că "denaturează zionismul şi iudaismul, trădează democraţia, atacă fundaţiile şi instituţiile democraţiei israeliene", relatează postul Arutz Sheva.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici