Benjamin Netanyahu denunţă atitudinea "ipocrită" a UE faţă de activităţile israeliene de colonizare

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a denunţat atitudinea "ipocrită" a Uniunii Europene faţă de activităţile israeliene de colonizare în Cisiordania, după ce numeroase state europene au convocat ambasadori israelieni ca reacţie la un plan de construcţii în colonii.

950 afișări
Imaginea articolului Benjamin Netanyahu denunţă atitudinea "ipocrită" a UE faţă de activităţile israeliene de colonizare

Benjamin Netanyahu (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Este o atitudine ipocrită. Uniunea Europeană convoacă ambasadorii din cauza construirii câtorva case? Când a convocat Uniunea Europeană ambasadori palestinieni după declaraţii vizând distrugerea statului Israel?", a reacţionat Netanyahu.

Potrivit site-ului Ynetnews, ambasadorii israelieni din Italia, Franţa şi Marea Britanie au fost convocaţi la ministerele de externe din ţările respective după anunţul unui plan de construire a 1.400 de locuinţe în colonii din Cisiordania. Ambasadorii Israelului la Berlin şi Madrid ar urma să primească invitaţii similare.

Guvernul israelian a anunţat licitaţii pentru construirea a 800 de case în colonii din Cisiordania şi a 600 de locuinţe în Ierusalimul de Est.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici