Benjamin Netanyahu: Mişcarea Hamas este responsabilă pentru victimele din Fâşia Gaza

Mişcarea islamistă Hamas este responsabilă de suferinţele din Fâşia Gaza, afirmă premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, la o lună de la începerea operaţiunilor militare israeliene.

487 afișări
Imaginea articolului Benjamin Netanyahu: Mişcarea Hamas este responsabilă pentru victimele din Fâşia Gaza

Benjamin Netanyahu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Mişcarea Hamas este responsabilă de distrugerile şi de victimele din Fâşia Gaza", a declarat Neyanyahu, citat de AFP.

"Fiecare victimă este o tragedie, dar responsabilitatea aparţine Hamas", a subliniat Netanyahu.

"Intervenţia israeliană în Fâşia Gaza a fost justificată şi proporţionată", a adăugat Netanyahu. Armata israeliană a intervenit în Fâşia Gaza ca reacţie la uciderea de către presupuşi militanţi Hamas a trei adolescenţi israelieni şi pe fondul atacurilor constante cu rachete.

"Situaţia este mai bună în prezent decât a fost înainte de intervenţia militară israeliană. Noi monitorizăm implementarea armistiţiului. Armata este încă pe teren, pregătită pentru orice scenariu", a subliniat premierul israelian.

"Ar fi important ca Autoritatea Palestiniană să joace un rol în reconstruirea Fâşiei Gaza", teritoriu palestinian aflat sub controlul mişcării Hamas, a precizat Netanyahu.

Cel puţin 1.800 de persoane au fost ucise în Fâşia Gaza în cele 30 de zile de operaţiuni militare israeliene. De partea israeliană, bilanţul este de 68 de morţi, inclusiv 65 de militari.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici