Berlinul a decis să îşi retragă ataşatul militar de la Minsk

Berlinul a decis să închidă Biroul ataşatului militar din cadrul ambasadei sale la Minsk, din cauza "situaţiei politice actuale din Belarus", a anunţat duminică un purtător de cuvânt al Ministerului german al Apărării.

236 afișări
Imaginea articolului Berlinul a decis să îşi retragă ataşatul militar de la Minsk

Aleksandr Lukaşenko, preşedintele Belarusului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Situaţia politică actuală din Belarus nu permite continuarea activităţii ataşatului militar german la Minsk. Ca atare, ministrul Apărării a decis, în strânsă cooperare cu Ministerul de Extern, să retragă de la Minsk ataşatul militar şi pe colaboratorii acestuia", a declarat purtătorul de cuvânt.

El a confirmat astfel informaţii publicate într-un articol din ediţia de luni a săptămânalului german Der Spiegel, potrivit căruia Guvernul german reacţionează în acest mod faţă de atingeri la adresa societăţii civile din această ţară.

Belarusul face obiectul unor sancţiuni occidentale din cauza reprimării opoziţiei, care s-a accentuat în urma alegerilor prezidenţiale controversate din decembrie 2010, câştigate de către Aleksandr Lukaşenko, aflat la putere de aproximativ 18 ani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici