Berlinul permite înotul topless în piscinele publice

Decizia a fost luată după ce un incident petrecut în 2020.

1551 afișări
Imaginea articolului Berlinul permite înotul topless în piscinele publice

Berlinul permite înotul topless în piscinele publice

În 2020, o femeie a reclamat că nu i s-a permis să înoate topless, la fel cum li se permite bărbaţilor. S-a întâmplat în ciuda faptului că piscina nu avea reglementări specifice de gen pentru ţinută, acceptând pur şi simplu costumele de baie din comerţ, potrivit unor surse oficiale citate de TheMayor.EU.

Acum autorităţile din Berlin au anunţat că va fi permisă intrarea topless în piscinele publice, în condiţiile în care regulile erau prea vagi pentru a interzice înotătoarele topless. În acelaşi timp, pe viitor, piscinele din Berlin nu ar trebui să îşi modifice regulile interne şi să continue să permită accesul egal între sexe la piscine.

Şi autorităţile din Göttingen, Germania, au permis înotul topless, din vara anului 2022, după un incident similar.

Oficialii din Berlin au declarat că, în viitor, standardele piscinelor vor fi aplicate în mod egal tuturor celor care le frecventează, permiţând egalitatea de gen. Asta înseamnă că reglementările privind costumele de baie vor fi mai libere şi vor fi tratate ca un atribut care nu este specific genului.

Noul regulament nu ar impune în niciun fel acoperirea părţii superioare a corpului.

"Decizia piscinelor creează drepturi egale pentru toţi berlinezii, indiferent dacă sunt bărbaţi, femei sau non-binari. De asemenea, ea creează siguranţă juridică pentru personalul din piscine. Este vorba de aplicarea consecventă a regulamentului şi de a nu mai fi emise evacuări sau interdicţii", a declarat un purtător de cuvânt al biroului Ombudsmanului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
berlin,
topless,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici