Berlusconi anunţă că în ultima perioadă a vorbit la telefon cu Obama, Merkel şi Sarkozy

Premierul în exerciţiu Silvio Berlusconi a anunţat marţi, ultima sa zi la conducerea Guvernului italian, că în ultima perioadă a vorbit la telefon cu numeroşi lideri străini, inclusiv cu Barack Obama, Nicolas Sarkozy şi Angela Merkel.

191 afișări
Imaginea articolului Berlusconi anunţă că în ultima perioadă a vorbit la telefon cu Obama, Merkel şi Sarkozy

Berlusconi anunţă că în ultima perioadă a vorbit la telefon cu Obama, Merkel şi Sarkozy (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Într-un comunicat dat publicităţii cu o zi înainte de a preda puterea economistului Mario Monti, Il Cavaliere a anunţat că marţi seara a vorbit la telefon cu preşedintele american, iar "în aceste zile" a vorbit şi cu preşedintele francez, cancelarul german şi premierii britanic David Cameron, turc Recep Tayyip Erdogan, rus Vladimir Putin şi israelian Benjamin Netanyahu.

El a avut o discuţie prin telefon şi cu George W. Bush, fostul preşedinte al Statelor Unite, şi cu preşedintele rus Dmitri Medvedev.

Medvedev, a dezvăluit Berlusconi, i-a trimis o scrisoare în care îi mulţumeşte personal pentru "munca preţioasă depusă în promovarea relaţiilor bilaterale" dintre Italia şi Rusia şi pentru "contribuţia apreciată" în cadrul relaţiilor internaţionale "a unuia dintre cei mai experimentaţi politicieni din lume".

Il Cavaliere a întreţinut întotdeauna relaţii strânse cu liderii ruşi, mai ales cu Vladimir Putin, dar şi cu Benjamin Netanyahu.

În schimb, relaţiile sale cu preşedintele francez şi cancelarul german au devenit tensionate în ultima perioadă, mai ales după ce Nicolas Sarkozy şi Angela Merkel au schimbat priviri amuzate la ultimul summit G20, la Cannes (Franţa), atunci când au fost întrebaţi despre fiabilitatea asigurărilor date de premierul italian.

Berlusconi urmează să îi predea ştafeta lui Monti miercuri, după ce şi-a prezentat demisia la sfârşitul săptămânii, când a pierdut majoritatea absolută în Parlament, în contextul în care pieţele financiare şi-au pierdut încrederea în Italia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici