Berlusconi preia interimatul la Ministerul italian al Dezvoltării Economice

Premierul Italiei, Silvio Berlusconi, a preluat şi portofoliul interimar al Dezvoltării Economice în urma demisiei ministrului Claudio Scajola, implicat într-un scandal de corupţie, relatează pagina online a agenţiei ANSA.

23 afișări
Imaginea articolului Berlusconi preia interimatul la Ministerul italian al Dezvoltării Economice

Berlusconi preia interimatul la Ministerul italian al Dezvoltării Economice (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Preşedintele Italiei, Giorgio Napolitano, s-a întâlnit miercuri seara cu premierul Silvio Berlusconi, care i-a adus să semneze decretul prin care se acceptă demisia ministrului Dezvoltării Economice, Claudio Scajola.

Cu aceeaşi ocazie, interimatul Ministerului Dezvoltării Economice a fost preluat de premierul Berlusconi.

Ministrul italian al Dezvoltării Economice, Claudio Scajola, implicat într-un scandal de corupţie privind cumpărarea unui apartament la Roma, a demisionat marţi. Scajola este suspectat că a primit comisioane ilegale la achiziţionarea în iulie 2004 a unui apartament în centrul Romei pentru preţul de doar 600.000 de euro.

În cadrul anchetei privind atribuirea unor contracte publice, procurorii suspectează că arhitectul Angelo Zampolini a depus 900.000 de euro într-o bancă din Roma, o parte din bani ajungând la fostul proprietar al apartamentului cumpărat de Scajola.

Banii ar fi fost puşi la dispoziţia ministrului de omul de afaceri Diego Anemone, implicat în mai multe scandaluri privind atribuirea contractelor publice, iar Zampolini ar fi fost un simplu intermediar.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici