Berlusconi susţine că este cel mai popular lider din lume, depăşindu-l pe Obama

Premierul italian, Silvio Berlusconi, care s-a comparat cu Isus Hristos şi cu Napoleon, susţine că este cel mai popular lider din lume, relatează Daily Mail, în ediţia electronică.

13 afișări
Imaginea articolului Berlusconi susţine că este cel mai popular lider din lume, depăşindu-l pe Obama

Berlusconi susţine că este cel mai popular lider din lume, depăşindu-l pe Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Premierul conservator, aflat la al treilea mandat, a declarat că sondajele de opinie pe care le deţine arată că rata sa de popularitate este de circa 75 la sută, fiind astfel mult mai popular decât preşedintele american Barack Obama sau orice alt şef de Guvern.

"Sondajele de opinie pe care le ştiu spun că el (Obama) are 59 de procente. Doar (preşedintele brazilian, Luiz Inacio) Lula trece de 60 de procente - are 64 la sută", a afirmat Berlusconi. "Aşa că (scorul) meu este un record", a declarat el la Neapole, unde a participat la un concert de 1 mai.

La ieşirea din sala de concerte, premierul italian în vârstă de 72 de ani - care s-a autoproclamat Isus Hristos al politicii italiene şi a spus mai demult că este al doilea numai după Napoleon, doar că este mai înalt - a fost întâmpinat de manifestanţi care strigau "Pleacă!".

Analiştii admit că Berlusconi are o rată mare de popularitate în pofida crizei economice care afectează Italia, însă nu atât de ridicată pe cât susţine el. Un sondaj publicat luna trecută de cotidianul de stânga La Repubblica arăta că Berlusconi are o cotă de popularitate de 56 la sută şi a crescut în aprilie pentru prima dată din octombrie, datorită felului în care a gestionat criza care a urmat unui cutremur violent.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici