Beţii şi orgii sexuale la ambasada SUA din Kabul - VIDEO

Agenţii de securitate ai ambasadei SUA din Kabul erau obligaţi să participe dezbrăcaţi la petreceri în piscine şi să întreţină acte sexuale pentru a fi promovaţi sau a beneficia de ture uşoare, susţine unul din cei 12 gardieni care au făcut dezvăluiri publice, informează ABC, în pagina online.

493 afișări
Imaginea articolului Beţii şi orgii sexuale la ambasada SUA din Kabul - VIDEO

Beţii şi orgii sexuale la ambasada SUA din Kabul (Imagine: Stirileprotv.ro)

Gardianul citat, un veteran militar american, a afirmat că reprezentanţii firmei ArmorGroup nu numai că erau la curent cu "abuzurile sexuale", dar şi ajutau la organizarea lor.

"În principal tinerilor noi veniţi din armată li se spunea că trebuie să participe", a afirmat el, sub protecţia anonimatului. "Nu erau homosexuali, însă ştiau ce trebuia să facă pentru a fi promovaţi".

Departamentul de Stat a anunţat că anchetează acuzaţiile şi împrejurările în care au fost realizate fotografiile înfăţişând bărbaţi dezbrăcaţi complet sau îmbrăcaţi sumar care se mângâie reciproc. Potrivit paznicului, petrecerile cu alcool au fost organizate în mod regulat timp de cel puţin un an şi jumătate.

Departamentul de Stat a reînnoit luna trecută contractul cu firma ArmorGroup pentru a asigura paza ambasadei de la Kabul, în pofida plângerilor primite cu privire la performanţa ei.

Paisprezece angajaţi ai firmei americane de securitate ArmorGroup au fost concediaţi şi vor părăsi ţara, a anunţat ambasadorul Washingtonului la Kabul, citat de CNN.

"Am luat imediat câteva măsuri", a declarat ambasadorul Karl Eikenberry. "În primul rând, 13 dintre angajaţii ArmorGroup şi-au încheiat contractele", a declarat el.

Video Stirileprotv.ro

După ce Eikenberry a făcut această declaraţie pentru CNN, un alt angajat al ArmorGroup a fost concediat.

În plus, echipa de conducere a ArmorGroup North America din Kabul a fost înlocuită imediat, a anunţat ambasada americană din Afganistan. Ambasada continuă interogarea tuturor gardienilor din cadrul acestei firme şi o echipă din cadrul Departamentului de Stat a ajuns la Kabul pentru a demara o investigaţie.

Acuzaţiile au ajuns în atenţia publicului săptămâna trecută, când grupul Project on Government Oversight (POGO) a trimis o scrisoare secretarului de Stat, Hillary Clinton, şi a informat reporterii în legătură cu comportamentul inadecvat al gardienilor de la ambasada SUA din Afganistan.

Potrivit POGO, ArmorGroup, firma americană care asigură protecţia la intrarea în ambasadă, a primit încă din 2007 din partea administraţiei Statelor Unite sesizări cu privire la o serie de nereguli.

ONG-ul susţine că nu a fost întreprinsă nicio măsură în acest sens şi asigură că a fost contactată de foarte mulţi membri ai serviciilor de securitate ai ambasadei.

POGO estimează totodată că securitatea este pusă sub semnul întrebării de bariera lingvistică dintre ofiţerii de pază americani expatriaţi şi gardienii locali, dintre care "majoritatea" nu stăpânesc limba engleză. Este o altă dificultate pe care Departamentul de Stat "a recunoscut-o fără să o remedieze", afirmă organizaţia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici