Biden a avut prima conversaţie cu Xi Jinping, în calitate de preşedinte

  • Preşedintele SUA, Joe Biden a vorbit cu preşedintele Chinei Xi Jinping, potrivit unui înalt oficial al administraţiei, prima lor convorbire de când Biden a preluat funcţia.
  • Apelul introductiv între liderii celor două mari economii ale lumii a abordat o serie de probleme pe fondul tensiunilor în creştere dintre cele două ţări.
2793 afișări
Imaginea articolului Biden a avut prima conversaţie cu Xi Jinping, în calitate de preşedinte

Biden a avut prima conversaţie cu Xi Jinping în calitate de preşedinte

Biden a acordat prioritate problemelor economice şi militare şi a menţionat potenţialele domenii de cooperare, inclusiv schimbările climatice şi proliferarea nucleară, în timp ce a chemat China să abordeze o serie de probleme legate de utilizarea sa nefavorabilă a tehnologiei, comerţul neloial şi abuzurile drepturilor omului, a spus oficialul pentru CNN.

Oficialul a spus înainte de apel că Biden îi va semnala lui Xi abuzurile drepturilor omului asupra uigurilor şi acţiunile ostile faţă de Hong Kong. Biden a planificat să „indice că nu este vorba doar de valori americane, ci de valori universale”, a spus înalţul oficial înainte de apelul telefonic.

Administraţia planifică o revizuire cuprinzătoare a poziţiei administraţiei Trump faţă de China, inclusiv reprimarea practicilor comerciale neloiale şi a activităţilor militare antagoniste în Asia, recunoscând totodată că urmăreşte o strategie robustă Indo-Pacific,  relatează CNN.

Biden a anunţat miercuri că Departamentul Apărării a înfiinţat un grup de lucru axat pe strategia SUA faţă de China.

Biden a declarat că grupul de lucru se va baza pe experţi civili şi militari din cadrul Departamentului Apărării şi va oferi recomandări  „în următoarele luni” cu privire la „priorităţile cheie şi punctele de decizie”.

În timp ce Biden a avut în trecut discţii cu cu Xi în rolul său de vicepreşedinte, apelul de noapte trecută a fost primul lor angajament de la lider la lider.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici