Biden anunţă construirea unui port pe ţărmul Gaza pentru livrarea de ajutoare, ca răspuns la criza umanitară

  • Port temporar construit de forţele americane pe ţărmul Gaza pentru livrarea de ajutoare umanitare la scară largă.
  • Anunţul vine în contextul dificultăţilor întâmpinate în coordonarea livrărilor umanitare pe cale terestră din cauza obstacolelor cu armata israeliană şi a problemelor legate de ordinea publică.
  • Deschiderea unui nou punct de trecere terestru în Gaza pentru a facilita accesul la ajutorul umanitar şi a evita o foamete iminentă.
940 afișări
Imaginea articolului Biden anunţă construirea unui port pe ţărmul Gaza pentru livrarea de ajutoare, ca răspuns la criza umanitară

Biden anunţă construirea unui port pe ţărmul Gaza pentru livrarea de ajutoare, ca răspuns la criza umanitară

Într-un efort de a răspunde la o criză umanitară iminentă în Fâşia Gaza, preşedintele american Joe Biden va anunţa în discursul său privind Starea Uniunii construirea unui port temporar pe ţărmul Gaza, pentru livrarea de ajutoare umanitare la scară largă, relatează The Guardian. Această decizie vine ca răspuns la dificultăţile întâmpinate în coordonarea livrărilor umanitare pe cale terestră din cauza obstacolelor întâmpinate cu armata israeliană şi a problemelor legate de ordinea publică în teritoriu.

Portul va fi construit de ingineri militari americani, operaţiunea urmând să fie realizată de pe nave din largul coastei Gaza, fără a fi necesară prezenţa pe uscat. Livrările de ajutoare vor fi transportate din portul Larnaca din Cipru, care va deveni principalul centru de ajutor. Anunţul vine pe fondul avertismentelor privind o foamete generalizată în rândul celor 2,3 milioane de palestinieni din teritoriu.

În plus, Biden va anunţa deschiderea unui nou punct de trecere terestru în teritoriul devastat şi ocupat. Acest pas vine în contextul criticilor la adresa administraţiei sale pentru incapacitatea de a deschide Gaza pentru ajutor umanitar, în condiţiile în care o foamete iminentă ameninţă şi 30.000 de palestinieni au murit de la începutul războiului din 7 octombrie. Israelul a convenit să deschidă şi un al treilea punct de trecere în Gaza, oferind acces direct către nordul teritoriului, unde ameninţarea foametei este cea mai imediată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici