Biden are încredere în şeful Pentagonul, chiar dacă i-a ascuns spitalizarea

Preşedintele SUA, Joe Biden, a declarat că are încredere în secretarul Apărării, Lloyd Austin, în ciuda faptului că a recunoscut că a fost o eroare de judecată a şefului Pentagonului în legătură cu spitalizarea, pe care i-a ascuns-o şefului statului.

90 afișări
Imaginea articolului Biden are încredere în şeful Pentagonul, chiar dacă i-a ascuns spitalizarea

Austin, iertat de preşedinte

Biden s-a adresat reporterilor în Pennsylvania, un stat foarte disputat în alegerile din 2024, în timp ce face campanie pentru revitalizarea unor centre de producţie decolorate.

Austin a fost internat într-un spital pentru a primi tratament pentru cancer de prostată de la începutul anului. Faptul că nu i-a spus lui Biden că a fost spitalizat a atras critici din partea legislatorilor şi a luat prin surprindere Casa Albă. Biden l-a susţinut pe Austin în ciuda apelurilor pentru demisia şefului Pentagonului.

Întrebat dacă are încredere în şeful apărării, Biden, în primele sale comentarii publice pe această temă, a spus: „Am încredere”. Întrebat dacă a considerat că faptul că Austin nu a dezvăluit unde se afla este o eroare de judecată, Biden a răspuns: „Da”.

Scopul principal al călătoriei lui Biden, care a inclus vizite la câteva întreprinderi mici din Lehigh Valley, fostul paradis al oţelului şi al producţiei, a fost de arăta că antreprenorii şi muncitorii din clasa de mijloc prosperă, că inflaţia este în declin şi că democratul în vârstă de 81 de ani merită un al doilea mandat.

Preşedintele s-a oprit la Emmaus Run Inn, care vinde pantofi şi echipament sportiv, şi l-a întrebat în glumă pe proprietar când intenţionează să deschidă un magazin în statul natal al lui Biden, Delaware. El a glumit spunând că proprietarul ar trebui să le ofere reporterilor care îl însoţeau o pereche de pantofi de alergare pentru ca aceştia să poată pleca.

De asemenea, a făcut opriri la un magazin de ciclism şi la o cafenea.

Sondajele de opinie arată că Biden se află într-o cursă foarte strânsă cu Trump, în timp ce mulţi americani par să nu fie entuziasmaţi de alegerile lor.

Donald Trump, preşedinte din 2017 până în 2021 şi în fruntea listei pentru nominalizarea republicană, a făcut din inflaţia din timpul administraţiei Biden o parte esenţială a discursului său pentru realegere.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici