Biden, avertisment pentru Israel: Nu repetaţi greşelile făcute de SUA după atacurile din 2001

Preşedintele american Joe Biden a îndemnat Israelul să nu se lase "cosumat" de furie în reacţia sa la atacurile teroriste ale Hamas din această lună, pentru a evita repetarea "greşelilor" Washingtonului după atacurile din 2001.

3100 afișări
Imaginea articolului Biden, avertisment pentru Israel: Nu repetaţi greşelile făcute de SUA după atacurile din 2001

Biden, mesaj pentru Israel: Nu repetaţi greşelile făcute de SUA după atacurile din 2001

Preşedintele american a oferit un sprijin total Israelului în timpul unei vizite de o zi în această ţară şi a dezvăluit ulterior un acord pentru a permite intrarea primelor camioane cu ajutoare umanitare în Fâşia Gaza.

Biden a susţinut ideea că explozia de la spitalul din Gaza a fost provocată de o rachetă lansată greşit de militanţii palestinieni, citând datele Pentagonului. Dar el a cerut, de asemenea, "claritate" cu privire la obiectivele de război ale Israelului şi dacă este pe cale să le atingă.

"Vă avertizez următorul lucru: în timp ce simţiţi această furie, nu vă lăsaţi consumaţi de ea", a spus Biden. Într-o referire aparentă la continuarea de către SUA a războaielor din Afganistan şi Irak, el a adăugat: "După 11 septembrie 2001, am fost furioşi în Statele Unite. Când am căutat dreptate şi am obţinut dreptate, am făcut şi greşeli".

În comentarii care păreau să se refere la posibilul obiectiv de a stabili o zonă tampon în enclavă, Eli Cohen, ministrul israelian de externe, a declarat miercuri la Radio Armata ţării că "la sfârşitul acestui război, nu numai că Hamas nu va mai fi în Gaza, dar şi teritoriul din Gaza va scădea".

Comentariile sale au fost făcute în timp ce guvernul lui Benjamin Netanyahu se pregăteşte pentru o ofensivă terestră în Gaza, de care mulţi se tem că ar putea alimenta şi mai mult tensiunile din regiune.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici