Biden: Libertatea, prosperitatea şi demnitatea depind de statul de drept

Vicepreşedintele SUA, Joe Biden, a declarat, miercuri, la cotroceni, că libertatea, prosperitatea şi demnitatea depind de statul de drept, de instituţii puternice şi tratamentul egal al cetăţenilor în faţa legii.

122 afișări
Imaginea articolului Biden: Libertatea, prosperitatea şi demnitatea depind de statul de drept

Joe Biden (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Biden a declarat că ceea ce este în joc pentru România este mai mult decât securitatea fizică, ci este o şansă pentru poporul român să trăiască viaţa în libertate, prosperitate şi demnitate.

”Toate aceste trei elemente, libertate, prosperitate şi demnitate, depind de tratamentul egal al cetăţenilor, potrivit statului de drept”, a arătat Joe Biden, precizând că în toate călătoriile lui, în întreaga lume, de-a lungul anilor şi recent, din America Latină şi Orientul Mijlociu până în Europa, a văzut ”ţări care au eliminat tiranii, dar care după aceea au trebuit să se lupte entru a-şi recăpăta viitorul din mâinile oligarhilor şi ale grupurilor de interese”.

”Am văzut cum ţările care protejează statul de drept şi înfiinţează instituţii puternice prosperă, şi cei care nu o fac nu prosperă, aşa cum am văzut la Maidan, cei care nu fac aceste lucruri se vor confrunta cu instabilitate, nu vor reuşi să performeze în economia mondială”, a mai spus Biden.

Vicepreşedintele Statelor Unite a afirmat că este o chestiune de independenţă şi suveranitate naţională.

”Toate acestea sunt subminate atunci când corupţia influenţează societatea. Corupţia suge din puterea naţiunii. Este de fapt o altă formă de tiranie. Lupta împotriva corupţiei nu este numai o formă de guvernare bună, este patriotism, este pur şi simplu patriotism”, a subliniat Joe Biden.

”Domnule preşedinte, aşa cum v-am spus de multe ori, de aceea eu şi preşedintele Statelor Unite şi poporul american apreciem eforturile dumneavoastră personale pentru a consolida şi proteja statul de drept, aici, în România”, a mai spus vicepreşedintele SUA.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici