Biden oferă ridicarea sancţiunilor dacă Iranul va renunţa la ambiţiile sale nucleare

  • Joe Biden a ridicat problema în cadrul summitului G-20 de reluare a negocierilor cu Iranul
  • Biden este dispus să ridice sancţiunile dacă Teheranul va renunţa la ambiţiile sale nucleare
  • Cancelarul german Angela Merkel, premierul britanic Boris Johnson şi preşedintele francez Emmanuel Macron s-au alăturat propunerii de mediere
1246 afișări
Imaginea articolului Biden oferă ridicarea sancţiunilor dacă Iranul va renunţa la ambiţiile sale nucleare

Sursa foto: Mediafaxfoto

Confruntat în vederea reluării negocierilor cu Iranul, preşedintele Joe Biden este dispus să ridice sancţiunile, dacă Teheranul va renunţa la ambiţiile sale nucleare. Propunerea preşedintelui american a fost susţinută de cancelarul german Angela Merkel, premierul britanic Boris Johnson şi preşedintele francez Emmanuel Macron.

Cei patru lideri s-au întâlnit separat în cadrul conferinţei G-20 de la Roma pentru a-şi planifica strategia de abordare a Iranului. În ultima perioadă, iranienii şi-au rafinat metodele de îmbogăţire cu uraniu, fapt ce a stârnit interesul observatorilor internaţionali, care au tras un semnal de alarmă.

„Sancţiunile vor fi ridicate dacă Iranul va face paşi spre a renunţa la ideea de a produce armament nuclear. Avem speranţa că noul preşedinte al Iranului, Ebrahim Raisi, va profita de această oportunitate şi va deschide calea negocierilor. Acesta este singurul mod sigur prin care putem evita orice escaladare periculoasă, care nu este în interesul niciunei ţări”, se arată într-o declaraţie comună semnată de cei patru.

Biden nu este dispus să avanseze în procesul de negociere fără angajamente clare din partea Iranului, relatează Miami Herald.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici