Biden va discuta vineri cu liderii din Grupul G7 şi cu Zelenski

Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, va participa, vineri, la o reuniune specială, prin videoconferinţă, cu liderii din Grupul naţiunilor puternic industrializate (G7) şi cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, pe tema modalităţilor de susţinere Ucrainei.

255 afișări
Imaginea articolului Biden va discuta vineri cu liderii din Grupul G7 şi cu Zelenski

Reuniunea este dedicată continuării "coordonării eforturilor de susţinere a Ucrainei şi de tragere la răspundere a Rusiei pentru acest război", a declarat joi seară Karine Jean-Pierre, purtătoarea de cuvânt a Preşedinţiei SUA, citată de postul de televiziune CNN.

"În urmă cu un an, acest Grup s-a reunit la doar câteva ore după ce tancurile ruse pătrunseseră în Ucraina, pentru a impune costuri fără precedent pentru (preşedintele Vladimir) Putin şi pentru acoliţii acestuia. Am colaborat pentru a furniza Ucrainei asistenţa de securitate, economică şi bugetară, umanitară şi în materie de energie", a notat oficialul american.

"Grupul G7 a devenit o ancoră a reacţiei noastre puternice şi unitare faţă de Rusia. Mâine, liderii vor discuta despre modul în care vom continua să susţinem Ucraina, de a continua să intensificăm presiunile asupra lui Putin şi asupra celor care îi facilitează agresiunea", a subliniat Karine Jean-Pierre.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici