Biden va efectua în mai o vizită istorică în Papua Noua Guinee

Preşedintele Joe Biden va efectua o scurtă vizită în Papua Noua Guinee pe 22 mai, au declarat joi oficiali din această naţiune insulară din Pacific, în ceea ce va fi prima vizită a unui preşedinte american în exerciţiu în această ţară bogată în resurse.

248 afișări
Imaginea articolului Biden va efectua în mai o vizită istorică în Papua Noua Guinee

Biden va efectua în mai o vizită istorică în Papua Noua Guinee

Biden se va opri în capitala Port Moresby timp de trei ore în drumul său spre Australia pentru a participa la summitul liderilor Quad, a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al biroului premierului din Papua Noua Guinee.

O sursă a declarat pentru Reuters că Biden ar urma să se întâlnească, de asemenea, cu mai mulţi lideri din insulele din Pacific în timpul vizitei sale din luna mai.

Întâlnirea ar fi o mişcare semnificativă în eforturile SUA de a contracara influenţa tot mai mare a Chinei în această regiune importantă din punct de vedere strategic şi urmează după ce Biden i-a primit pe liderii insulelor din Pacific la Casa Albă în septembrie.

Summitul Quad va avea loc la Sydney pe 24 mai, la care vor participa liderii Indiei, Australiei, Japoniei şi Statelor Unite, a anunţat guvernul australian.

Anul trecut, Statele Unite şi-au intensificat diplomaţia şi ajutorul pentru regiunea Pacificului după ce China a încheiat un acord de securitate cu Insulele Solomon, iar Beijingul a încercat, dar nu a reuşit să încheie un pact mai larg de securitate şi comerţ cu 10 naţiuni insulare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici