Biden va intensifica acţiunile pentru reducerea inflaţiei şi vrea eliminarea taxelor impuse Chinei

Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, a declarat marţi după-amiază că va intensifica împreună cu Rezerva Federală (Fed), instituţia bancară centrală de la Washington, acţiunile pentru contracararea inflaţiei şi a semnalat că ar putea elimina unele taxe vamale impuse importurilor din China.

4228 afișări
Imaginea articolului Biden va intensifica acţiunile pentru reducerea inflaţiei şi vrea eliminarea taxelor impuse Chinei

"Oamenii sunt frustraţi, iar eu nu îi învinovăţesc", a declarat Joseph Biden, citat de agenţia Reuters, referindu-se la majorările de preţuri din ultimele luni.

"Ştiu că familiile din SUA suferă din cauza inflaţiei. Vreau să ştie fiecare american că tratez inflaţia cu foarte multă seriozitate şi că este prioritatea mea în materie de politică internă", a precizat preşedintele SUA.

În plus, Joseph Biden a anunţat că, printre măsurile pe care le analizează împreună cu Rezerva Federală (Fed) pentru reducerea inflaţiei, se numără eliminarea unora dintre taxele vamale impuse Chinei de fosta Administraţia Donald Trump. "Deocamdată, nu a fost luată nicio decizie", a subliniat Joseph Biden.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici