Bilanţul accidentului aviatic din Taipei a ajuns la 25 de morţi

Cel puţin 25 de persoane au murit în accidentul avionului companiei taiwaneze TransAsia Airways, care s-a prăbuşit miercuri într-un râu din Taipei după ce a lovit un taxi şi marginea unui pod.

234 afișări
Imaginea articolului Bilanţul accidentului aviatic din Taipei a ajuns la 25 de morţi

Bilanţul accidentului aviatic din Taipei a ajuns la 25 de morţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unor oficiali locali, 25 de persoane au murit şi 15 au fost rănite, inclusiv două persoane aflate la sol. Eforturile echipelor de intervenţie continuă, în condiţiile în care 18 persoane sunt în continuare date dispărute, relatează CNN.

Echipele de intervenţie au găsit cutiile negre ale avionului, care sunt esenţiale pentru stabilirea circumstanţelor accidentului, potrivit agenţiei oficiale CNA.

Avionul avea la bord 58 de persoane, dintre care 53 de pasageri şi cinci membri ai echipajului. Dintre pasageri, 31 erau turişti din China continentală, care cel mai probabil se întorceau acasă, întrucât multe persoane vin în Taiwan prin insulele Kinmen.

Avionul ATR-72 tocmai decolase de pe aeroportul Songshan din Taipei şi se îndrepta către insulele Kinmen, în largul coastei de sud-est a Chinei, a precizat agenţia CNA. Controlorii de trafic aerian au pierdut contacul cu avionul la ora locală 10.55 (04.55 ora României).

Înregistrări video, realizate probabil din maşinile care treceau pe pod, arată cum avionul pierde rapid în altitudine, loveşte un taxi, apoi marginea podului, înainte de a se prăbuşi în râu.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici