Bilanţul accidentului feroviar din Polonia, revizuit la un mort şi 56 de răniţi - VIDEO

Un tren de pasageri ai deraiat vineri în centrul Poloniei provocând moartea unei persoane, a anunţat premierul polonez Donald Tusk, în timp ce un bilanţ precedent menţiona patru victime.

191 afișări
Imaginea articolului Bilanţul accidentului feroviar din Polonia, revizuit la un mort şi 56 de răniţi - VIDEO

Bilanţul accidentului feroviar din Polonia, revizuit la un mort şi 56 de răniţi

"Avem confirmarea că o singură persoană a murit. Din fericire, bilanţul nu este aşa de grav cum ne temeam la început", a declarat Tusk, sosit la faţa locului, în cadrul unei intervenţii televizate.

La scurt timp după accident, care a avut loc la ora 14.15 GMT (17.15 ora României), în apropiere de Baby, pe linia ferată dintre Katowice şi Varşovia, serviciile de intervenţie au anunţat patru morţi.

Accidentul a provocat, de asemenea, rănirea a 56 de persoane, potrivit pompierilor polonezi, faţă de 30 anunţate anterior. Persoanele rănite au fost transportate la spitalele din regiune.

"Şase persoane se află în stare gravă", a adăugat premierul.

Bilanţul poate totuşi să se schimbe, echipele de salvare aşteptând macarale speciale pentru ridicarea unui vagon răsturnat pe o parte.

"Sperăm că în urma căutărilor în vagonul în care a fost găsită o victimă nu vor fi descoperite altele", a declarat Tusk.

Trenul era format din patru vagoane. Primul s-a răsturnat pe o parte şi alte trei au deraiat, potrivit imaginilor difuzate de televiziunile poloneze.

Aproximativ 280 de persoane se aflau la bordul trenului, potrivit purtătorului de cuvânt al căilor ferate poloneze PKP, Lukasz Kurpiewski, intervenind la televiziunea TVN24.

"Am auzit un zgomot enorm. Primul vagon a fost complet distrus, geamurile au fost sparte, iar plafoanele îndoite. Oamenii sunt calmi, iar mulţi dintre ei sunt în stare de şoc. Echipele de salvare au sosit rapid", a declarat Marcin Chlebowski, unul dintre pasagerii trenului, pentru TVN24.

O anchetă a fost lansată pentru a se stabili cauzele accidentului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici