Bilanţul atacurilor ruseşti în Odesa, Mikolaiv şi Harkov: Doi morţi şi cel puţin 27 de răniţi

Doi morţi şi cel puţin 27 de răniţi după o noapte de atacuri ruseşti la Odesa, Mikolaiv şi în Harkov.

186 afișări
Imaginea articolului Bilanţul atacurilor ruseşti în Odesa, Mikolaiv şi Harkov: Doi morţi şi cel puţin 27 de răniţi

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Surse ucrainene au confirmat că două persoane au fost ucise şi cel puţin 27 au fost rănite în urma atacurilor ruseşti din cursul nopţii, care au vizat Odesa şi Mikolaiv pentru a treia noapte consecutivă.

Nouăsprezece persoane au fost rănite în oraşul Mikolaiv, iar în Odesa un agent de securitate a fost ucis şi cel puţin alte opt persoane au fost rănite, inclusiv un copil, scrie The Guardian.

Mai devreme, preşedintele Ucrainei a scris pe Telegram: „Odesa. Mikolaiv. Teroriştii ruşi continuă încercările de a distruge viaţa ţării noastre. Din păcate, există răniţi şi morţi. Condoleanţele mele familiilor şi prietenilor. Dar statul malefic nu are rachete mai puternice decât voinţa noastră de a salva vieţi, de a ne sprijini reciproc şi de a învinge. Le mulţumesc tuturor celor care ne apără oraşele, oamenii şi cerul. Le sunt recunoscător tuturor luptătorilor noştri, salvatorilor, medicilor, autorităţilor locale, voluntarilor... tuturor celor implicaţi în eliminarea consecinţelor terorii ruseşti”.

Acesta a adăugat: „Împreună vom reuşi să depăşim această perioadă teribilă. Şi vom rezista atacurilor răului rusesc”.

Rusia a continuat şi joi să atace porturile din Ucraina, după ce a avertizat că navele care merg către porturile ucrainene din Marea Neagră ar putea fi considerate ţinte militare. Autorităţile din Odesa şi Mikolaiv au anunţat că sunt cel puţin 20 de persoane rănite în urma atacurilor Moscovei care au avut loc în cursul nopţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici