Bilanţul atentatului din Tel Aviv a ajuns la trei morţi / Armata israeliană pregăteşte o operaţiune

Bilanţul atacului armat produs joi seară în oraşul Tel Aviv a ajuns la trei morţi, după decesul uneia dintre persoanele rănite, iar armata israeliană pregăteşte o operaţiune în Cisiordania, după ce premierul Naftali Bennett a avertizat că orice complice va fi capturat sau eliminat.

1050 afișări
Imaginea articolului Bilanţul atentatului din Tel Aviv a ajuns la trei morţi / Armata israeliană pregăteşte o operaţiune
Un bărbat în vârstă de 35 de ani care era în stare critică în urma atacului a decedat vineri după-amiază, informează cotidianul The Times of Israel. Astfel, bilanţul victimelor a ajuns la trei morţi. Alte 12 persoane au fost rănite în atac.
 
Premierul Naftali Bennett a avertizat că orice complice al autorului atentatului din Tel Aviv va fi capturat sau eliminat de serviciile de securitate israeliene. "Cineva l-a ajutat pe terorist să organizeze atacul şi să obţină muniţie. Orice criminal trebuie să ştie că va fi capturat, oricine ajută teroriştii trebuie să ştie că va plăti un preţ insuportabil", a declarat Naftali Bennett, vineri, într-un discurs televizat, potrivit site-ului Ynetnews.com.
 
Raad H., un palestinian în vârstă de 28 de ani din Jenin, Cisiordania, a fost împuşcat mortal de agenţi ai serviciilor de securitate israeliene vineri dimineaţă, în Tel Aviv, după comiterea atacului de joi seară, în zona Dizengoff, în centrul oraşului. Martori citaţi de postul de televiziune Channel 12 au declarat că erau cel puţin doi atacatori, iar unul a deschis focul cu un pistol.
 
Aviv Kohavi, şeful Statului Major al armatei israeliene, a afirmat vineri că teroristul palestinian a ajuns în Israel printr-o zonă vulnerabilă de la frontiera cu Cisiordania.
 
Armata israeliană intenţionează să lanseze imediat o operaţiune antiteroristă masivă în nordul Cisiordaniei, în zona oraşului Jenin, afirmă surse citate de postul de televiziune Channel 13.
 
Atacul de joi seară a avut loc după incidente similare produse în ultima lună. Pe 28 martie, un islamist palestinian a ucis cinci persoane în Bnei Brak, la periferia oraşului Tel Aviv. Alte şase persoane au fost ucise anterior în oraşele Hadera şi Beersheba de cetăţeni israelieni de etnie arabă simpatizanţi ai reţelei teroriste Stat Islamic. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
israel,
atentat

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici