Bilanţul conflictului dintre Israel şi Fâşia Gaza. 1.600 de rachete a tras Gaza asupra Israelului şi peste 80 de palestinieni au fost ucişi

  • Militanţii palestinieni au lansat peste 1.600 de rachete din Gaza asupra Israelului.
  • Şapte persoane au murit în Israel de când au început lansările de rachete, şase civili şi un soldat.
  • În Fâşia Gaza, 83 de persoane au murit pe fondul luptelor, potrivit Ministerului palestinian al Sănătăţii.
2285 afișări
Imaginea articolului Bilanţul conflictului dintre Israel şi Fâşia Gaza. 1.600 de rachete a  tras Gaza asupra Israelului şi peste 80 de palestinieni au fost ucişi

Foto: Profimedia

Militanţii palestinieni au lansat peste 1.600 de rachete din Gaza asupra Israelului de când a început conflictul, la începutul acestei săptămâni, a declarat armata israeliană, joi, notează DPA.
 
Aproximativ 400 de rachete au căzut peste Gaza şi nu au reuşit să ajungă pe teritoriul israelian, a spus purtătorul de cuvânt Jonathan Conricus. Rata de succes a sistemului de apărare aeriană Iron Dome din Israel continuă să fie de aproximativ 90% la interceptarea rachetelor, a adăugat el.
 
Şapte persoane au murit în Israel de când au început lansările de rachete, luni, şase civili şi un soldat, a mai spus Conricus.
 
În Fâşia Gaza, 83 de persoane şi-au pierdut viaţa pe fondul luptelor, potrivit Ministerului palestinian al Sănătăţii.
 
Armata israeliană a atacat aproximativ 600 de ţinte în Fâşia Gaza, inclusiv producţia de rachete şi instalaţiile de depozitare, potrivit Conricus.
 
De asemenea, a fost vizat un tunel despre care Conricus a spus că a fost folosit parţial pentru a ascunde luptătorii, fiind construit sub o şcoală, într-o zonă populată.
 
Conricus nu a dat răspunsuri concrete cu privire la dimensiunea arsenalului pe care îl au militanţii palestinieni. El a spus doar că au avut foarte mult armaent şi încă mai au o cantitate considerabilă.
 
Luptele au continuat şi joi, cu atacuri dure din partea armatei israeliene asupra Gaza. Cabinetul israelian de securitate a decis să-şi extindă operaţiunea militară, armata vizând „simbolurile regimului Hamas” din Gaza.
 
Comunitatea internaţională a cerut oprirea luptelor.
 
Preşedintele SUA, Joe Biden, a condamnat atacurile cu rachete ale Hamas şi ale altor grupuri, într-o convorbire cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, miercuri. El a transmis sprijin pentru „dreptul legitim al Israelului de a se apăra pe sine şi poporul său, protejând în acelaşi timp civilii”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici