Bilanţul gripei A H1N1 depăşeşte 70.000 de cazuri

Virusul A(H1N1) al gripei porcine continuă să se extindă, contaminând până în prezent 70.893 de persoane în întreaga lume şi provocând moartea a 311 persoane, conform ultimului bilanţ publicat luni de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

37 afișări
Imaginea articolului Bilanţul gripei A H1N1 depăşeşte 70.000 de cazuri

Bilanţul gripei A H1N1 depăşeşte 70.000 de cazuri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Numărul bolnavilor înregistraţi a crescut cu peste 11.000 de cazuri de la ultimul bilanţ al OMS publicat vineri pe site-ul său.

Organizaţia, care a decretat prima pandemie atipică de gripă din acest secol, menţiona atunci 59.814 persoane contaminate în 113 ţări şi teritorii, dintre care 263 au decedat.

Cea mai mare creştere a numărului de bolnavi a fost înregistrată în Statele Unite (6.268 de cazuri în plus), care numără în prezent 27.717 cazuri şi rămâne ţara cea mai afectată din lume.

Bilanţul s-a agravat de asemenea în Canada, cu 1.043 de cazuri noi, dintr-un total de 7.775.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici