Bilanţul persoanelor decedate în urma cutremurului din Turcia a crescut. Peste 800 de persoane au fost rănite

  • Echipele de salvare din oraşul Izmir, din vestul Turciei, au continuat operaţiunile de cautare a supravieţuitori prin moloz, sâmbătă, după ce un puternic cutremur a lovit Marea Egee vineri.
  • Numărul persoanelor decedate a crescut la 27. Cel puţin 20 de clădiri din Izmir au fost distruse, au spus autorităţile.
  • Oficialii au declarat că 25 de persoane au fost ucise în zonele de coastă din vestul Turciei, în timp ce doi adolescenţi - un băiat şi o fată - au murit pe insula greacă Samos după ce un zid s-a prăbuşit pe ei.
  • Sute de replici au lovit zona.
123 afișări
Imaginea articolului Bilanţul persoanelor decedate în urma cutremurului din Turcia a crescut. Peste 800 de persoane au fost rănite

Bilanţul persoanelor decedate în urma cutremurului din Turcia a crescut. Peste 800 de persoane au fost rănite

Imaginile şi videoclipurile televizate au arătat o muncă delicată pentru salvarea oamenilor de sub dărâmături. Operaţiunile de căutare şi salvare au fost finalizate în opt clădiri şi sunt în curs în alte nouă locaţii, au spus oficialii.

CITEŞTE AICI Cutremurul puternic din Marea Egee. Bilanţ în creştere în Turcia: Numărul deceselor a ajuns la 27, iar răniţii sunt peste 800. Oameni prinşi sub dărâmături în Izmir/ Doi copii au murit în insula Samos din Grecia LIVE TEXT

Cel puţin 804 de persoane au fost rănite în Turcia, a declarat agenţia pentru dezastre a ţării. Zona a fost afectată de aproximativ 470 de replici.

Liderii Turciei şi Greciei aflaţi într-un schimb dur de replici în ultimele săptămâni  privind drepturile de explorare în estul Mediteranei - au vorbit telefonic vineri târziu.

Liderul turc şi cel grec au transmis reciproc mesaje de solidaritate.

„Tocmai l-am sunat pe preşedinte (Tayyip Erdogan) pentru a-mi oferi condoleanţele pentru pierderea tragică de vieţi din cauza cutremurului care a lovit ambele ţări. Oricare ar fi diferenţele noastre, acestea sunt momente în care oamenii noştri trebuie să stea împreună ”, a scris pe Twitter premierul grec Kyriakos Mitsotakis.

Erdogan a răspuns într-un tweet:

„Îmi ofer condoleanţe întregii Grecii în numele meu şi al poporului turc. Şi Turcia este întotdeauna pregătită să ajute Grecia să-şi vindece rănile. Că doi vecini se solidarizează în vremuri dificile este mai valoros decât multe lucruri din viaţă. ”

Turcia este poziţionată într-o zonă cu activitate seismică ridicată.

CITEŞTE AICI Istoricul seismic al Turciei. Cele mai devastatoare cutremure din istoria peninsulei

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici