Bilanţul provizoriu al naufragiului din Tanzania: Cel puţin 24 de morţi

Cel puţin 24 de persoane, printre care şi doi europeni, au murit miercuri după naufragiul unui feribot ce transporta peste 250 de pasageri între Dar es-Salaam şi Zanzibar, a anunţat pentru presă ministrul Transporturilor din arhipelagul semi-autonom al Tanzaniei.

378 afișări
Imaginea articolului Bilanţul provizoriu al naufragiului din Tanzania: Cel puţin 24 de morţi

Cel puţin 24 de morţi, printre care şi doi europeni, în naufragiul unui feribot în largul Tanzaniei (Imagine: Arhiva MediafaxFoto)

Un salvator declarase anterior pentru AFP că 149 de supravieţuitori fuseseră recuperaţi de la locul naufragiului, în largul coastelor principalei insule a arhipelagului, Unguja.

"Până acum am recuperat 24 de corpuri, inclusiv cele a doi europeni", a declarat ministrul Transporturilor, Hamad Masoud Hamad, pentru jurnaliştii adunaţi în apropiere de spitalul Mnazi Mmoja din oraşul Zanzibar, capitala arhipelagului situată pe Unguja.

La rândul său, ministrul tanzanian al Internelor, Emmanuel Nchimbi, a declarat miercuri seară la televiziunea naţională că 124 de persoane fuseseră salvate.

"Operaţiunile de salvare continuă (...) 124 de persoane au fost deja recuperate în viaţă şi sperăm că şi altele vor fi salvate", a declarat acesta, "lucrăm pentru a îi salva pe toţi cei care mai pot fi încă salvaţi".

Conform lui Saidi Shaabani, un responsabil al vicepreşedinţiei tanzaniene, manifestul navei care transporta şi marfă includea numele a 251 de adulţi, 30 de copii şi şase membri ai echipajului. Deseori acest gen de nave sunt supraîncărcate iar o parte a pasagerilor nu sunt înregistraţi.

Conform imaginilor transmise de televiziunea naţională, sute de persoane, majoritatea femei cu lacrimi în ochi şi fără veşti de la apropiaţii care se aflau pe navă, s-au adunat pe plajele din Dar es-Salaam, capitala economică de unde plecase feribotul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici