Bilanţul taifunului Bopha în Filipine a ajuns la 238 de morţi şi sute de dispăruţi - VIDEO

Taifunul Bopha, cel mai puternic înregistrat în acest an în Filipine, s-a soldat cu cel puţin 238 de morţi, iar alte sute de persoane au fost date dispărute în sudul ţării, zonă afectată în noaptea de marţi spre miercuri de rafale violente de vânt şi ploi torenţiale, a anunţat armata.

315 afișări
Imaginea articolului Bilanţul taifunului Bopha în Filipine a ajuns la 238 de morţi şi sute de dispăruţi - VIDEO

Bilanţul taifunului Bopha în Filipine a ajuns la 238 de morţi şi sute de dispăruţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un bilanţ anterior anunţat 115 morţi în urma unor inundaţii, alunecări de teren sau prăbuşirea unor arbori pe Insula Mindanao, în general ocolită de numeroasele taifunuri care afectează anual arhipelagul filipinez.

În total 142 de persoane au murit, iar alte 241 de persoane erau date dispărute la New Bataan, un oraş izolat într-o regiune muntoasă, a declarat pentru AFP locotenent-colonelul Lyndon Paniza, comandantul militar al regiunii de sud.

Alte 81 de victime au fost înregistrate în provincia vecină Davao Oriental, iar alte 15 în diverse zone de pe insulă. Acest bilanţ provizoriu a fost coroborat de către serviciile de securitate civilă.

Autorităţile continuau să revizuiască bilanţul morţilor în creştere, miercuri, pe măsură ce echipe de intervenţie deblocau accesul spre regiuni izolate din sudul arhipelagului.

Taifunul Bopha a atins estul Insulei Mindanao marţi, cu rafale de vânt de până la 210 de kilometri pe oră. Taifunul, care a pierdut din intensitate în cursul nopţii, îşi continuă traiectoria spre Marea Chinei de Sud, însă urmează să deverseze o cantitate importantă de precipitaţii pe Insula Palawan (sud).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici