Bilanţul taifunului Phanfone din Filipine a ajuns la 28 de morţi

Bilanţul taifunului Phanfone, care a afectat insulele din Filipine în ziua de Crăciun, a ajuns joi la 28 morţi, iar 12 oameni sunt în continuare dispăruţi, au informat vineri autorităţile filipineze, relatează Reuters.

228 afișări
Imaginea articolului Bilanţul taifunului Phanfone din Filipine a ajuns la 28 de morţi

Bilanţul taifunului Phanfone din Filipine a ajuns la 28 de morţi. Sursă foto: Profimedia

Taifunul Phanfone, cunoscut local sub numele de taifunul Ursula, a ajuns în provincia Samar marţi, aducând ploi abundente şi furtuni.

Aproximativ 43.000 de oameni au fost adăpostiţi vineri în centre temporare. 49 de case au fost distruse, iar alte 2.000 au fost parţial afectate.

În urma taifunului, 115 curse aeriene au fost anulate, iar mii de oameni au rămas blocaţi pe insulele filipineze din cauza suspendării serviciilor de feribot.

Este neclar în ce circumstanţe au avut loc decesele, însă oficialii au anunţat că unii oameni au murit în urma prăbuşirii unor copaci, electrocutaţi sau înecaţi.

Oficialii din domeniul agricol au estimat pierderi iniţiale de cel puţin 11 milioane de dolari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici