Bilanţul tornadei care s-a produs în statul american Missouri a ajuns la 142 de morţi

Bilanţul tornadei care a afectat orăşelul Joplin din statul american Missouri în urmă cu o săptămână a ajuns la 142 de morţi, anunţă autorităţile locale, în contextul în care preşedintele SUA va participa la o ceremonie în memoria victimelor.

137 afișări
Imaginea articolului Bilanţul tornadei care s-a produs în statul american Missouri a ajuns la 142 de morţi

Bilanţul tornadei care s-a produs în statul american Missouri a ajuns la 142 de morţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Printre victime se numără şi un adolescent, Will Norton, smuls din maşină în timp ce revenea de la ceremonia de înmânare a diplomelor de absolvire.

Preşedintele Barack Obama va fi prezent duminică la o ceremonie în memoria victimelor tornadei. La şase zile de la tornadă, echipele de intervenţie continuă să caute peste 100 de persoane care sunt în continuare dispărute.

Rudele victimelor nu au primit permisiunea de a merge la morgă, autorităţile preferând să instituie un sistem de identificare a cadavrelor pe baza ADN-ului sau a amprentelor, apreciind că identificarea vizuală nu este sigură sută la sută.

Sharyn Dawson nu ştie nimic despre soacra sa în vârstă de 74 de ani, Patricia Dawson, a cărei casă a fost distrusă în totalitate. "Nu mă alătur celor care contestă această procedură. Dar chiar vreau să ştiu repede dacă este la morgă", spune ea.

Potrivit ultimelor estimări, aproximativ 8.000 de clădiri au fost afectate de tornada care a avut vânturi cu viteze de până la 320 de kilometri pe oră.

Tornada a provocat daune materiale de aproximativ trei miliarde de dolari, conform firmei de evaluare Eqecat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici