Bilanţul victimelor cutremurului care a avut loc sâmbătă în Ecuador a ajuns la 525 de morţi

Bilanţul victimelor cutremurului care s-a produs sâmbătă seara în Ecuador a ajuns la 525 de morţi, iar 1.700 de persoane sunt încă dispărute, relatează site-ul cotidianului Le Figaro.

368 afișări
Imaginea articolului Bilanţul victimelor cutremurului care a avut loc sâmbătă în Ecuador a ajuns la 525 de morţi

Bilanţul victimelor cutremurului care a avut loc sâmbătă în Ecuador a ajuns la 525 de morţi

Potrivit acestui nou bilanţ stabilit de autorităţile din Ecuador, marţi seara, 525 de persoane decedate, dintre care 11 străini, au fost identificate, în urma celui mai puternic cutremur care s-a produs în această ţară în aproape patruzeci de ani.

Cutremurul cu magnitudinea de 7,8 grade pe scara Richter a fost simţit în toată ţara şi în vestul Columbiei, în oraşul Santiago de Cali.

Dintre oraşele de pe coasta de vest a Ecuadorului din apropierea epicentrului, cel mai afectat este oraşul turistic Pedernales. Starea de urgenţă a fost declarată în şase provincii din ţară. Potrivit autorităţilor, cutremurul a fost urmat de 230 de replici, majoritatea lovind oraşul Pedernales.

"Sunt localităţi distruse în totalitate", a precizat Gabriel Alcívar, primarul oraşului Pedernales din provincia Manabi, unde a fost localizat epicentrul, potrivit Reuters.

"Ce s-a întâmplat în Pedernales este catastrofal", a adăugat primarul, precizând că "nu este vorba despre o casă care s-a surpat, e vorba despre un întreg oraş". "Încercăm să facem tot ce putem, dar nu prea avem cu ce ajutăm", a declarat Alcivar.

Un alt cutremur, având magnitudinea de 6,2 grade pe scara Richter, s-a produs miercuri în largul coastei Ecuadorului, a informat Centrul de avertizare pentru tsunami din Pacific. Cutremurul a avut loc la 70 de kilometri vest sau sud-vest de oraşul Esmeraldas şi la o adâncime de 10 kilometri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici