Bilanţul victimelor din Fâşia Gaza a depăşit bilanţul Operaţiunii "Plumb Topit" din 2009

Paispreze palestinieni au fost ucişi vineri la Khan Younes, în sudul Fâşiei Gaza, a anunţat Ashraf al-Qodra, un purtător de cuvânt al serviciilor de salvare, peste 1.450 de palestinieni fiind ucişi de la începutul războiului, depăşind bilanţul Operaţiunii "Plumb Topit" din 2008-2009, relatează AFP.

405 afișări
Imaginea articolului Bilanţul victimelor din Fâşia Gaza a depăşit bilanţul Operaţiunii "Plumb Topit" din 2009

Bilanţul victimelor din Fâşia Gaza a depăşit bilanţul Operaţiunii "Plumb Topit" din 2009 (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Opt palestinieni membri ai aceleiaşi familii, inclusiv două femei şi trei copii, au fost omorâţi vineri dimineaţa în tiruri de artilerie la Khan Younes unde, ulterior, aviaţia israeliană a efectuat un raid în care a ucis alte şase persoane, a anunţat al-Qodra.

Astfel, bilanţul victimelor a depăşit 1.450 de morţi în rândul palestinienilor omorâţi în Fâşia Gaza de la începutul ofensivei israeliene, pe 8 iulie.

Numărul palestinienilor ucişi în ofensiva din Fâşia Gaza l-a depăşit încă de joi pe cel al Operaţiunii "Plumb Topit".

În Operaţiunea "Plumb Topit", care a început la sfârşitul lui decembrie 2008 şi care a durat trei săptămâni, 1.440 de palestinieni au fost ucişi, iar alţi peste 5.300 au fost răniţi, potrivit unor surse medicale şi asociaţii palestiniene.

Armata israeliană a anunţat, pe de altă parte, că cinci militari au fost ucişi joi seara, într-un tir de obuz, de partea israeliană a frontierei.

În total, 61 de militari israelieni au fost omorâţi pe front, în cursul Operaţiunii "Limita de Protecţie", în curs de la 17 iulie. În Operaţiunea "Plumb Topit" din 2008-2009 au fost ucişi zece militari.

Un armistiţiu de 72 de ore a intrat în vigoare vineri dimineaţa, la ora locală 8.00 (8.00, ora României), în Fâşia Gaza, în a 25-a zi a unui război devastator şi sângeros între armata israeliană şi mişcarea islamistă palestiniană Hamas.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici