Bill Clinton: Hillary va fi "un mare secretar de Stat", dacă va fi nominalizată

Fostul preşedinte al Statelor Unite, Bill Clinton, a dat asigurări că soţia sa, Hillary, va fi "un mare secretar de Stat" dacă va fi nominalizată pentru acest post de preşedintele ales Barack Obama.

22 afișări
Imaginea articolului Bill Clinton: Hillary va fi "un mare secretar de Stat", dacă va fi nominalizată

Bill Clinton: Hillary va fi "un mare secretar de Stat", dacă va fi nominalizată (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Dacă Obama decide să îi ceară (să devină secretar de Stat) şi dacă totul merge bine între ei, cred că va fi cu adevărat un mare secretar de Stat", a declarat Bill Clinton în cadrul unei conferinţe organizate în Kuweit de Banca Naţională a emiratului.

"Ea a muncit foarte mult pentru această victorie, după cursa din alegerile primare împotriva lui, ca şi mine de altfel. Ne bucurăm că a câştigat şi avem încredere în faptul că poate realiza lucruri bune", a adăugat fostul preşedinte democrat, care a condus Statele Unite din 1993 până în 2001.

Potrivit presei americane, fosta Primă Doamnă a Statelor Unite, învinsă de Barack Obama în cursa pentru alegerile primare democrate, figurează printre posibilele nominalizări pentru funcţia de secretar de Stat în administraţia Obama.

"Dar ea nu a făcut toate aceste lucruri în speranţa de a primi o ofertă oarecare, am discutat foarte puţin în această privinţă", a menţionat Bill Clinton.

Fostul preşedinte a precizat că soţia sa a fost contactată telefonic în ultimele zile de mai multe ori şi că nu ştie dacă acest aspect face obiectul discuţiilor dintre Hillary şi tabăra lui Obama.

Hillary Clinton, în vârstă de 61 de ani, a făcut campanie bazându-se, în special, pe experienţa ei în politică externă acumulată în urma celor două mandate ale soţului ei şi în Senatul american, unde a fost membru al Comisiei pentru Armament.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici